A higher education facility positioned above the historical island of Poveglia. This intervention acknowledges and respects the rich and tragic layers of history that are buried within the island‘s development. The massive campus floats above the island, dispensing a vaporous cloud of mist that feeds the green laboratories below and revitalizes the abandoned farmland of the 1960’s. Former trails are excavated to create a unique canal system that allows accessibility that ties into the existing Venetian waterways and crops harvested on the island are used in both the student and public cafeterias. In honor of those lost and remembered, a memorial space is carved into the third island as a simple gesture to the thousands who spent their last hours on this island. Utilizing the existing octagonal-geometry, the Poveglia

 
 

© So & So Studio, 2017. All Rights Reserved.